De website van de Nederlandse Vereniging Bitloos Paardrijden, speciaal opgezet om zo breed mogelijk voorlichting te geven over het (tijdelijk) paardrijden en mennen met een bitloze optoming.

WAAROM BITLOOS?

Al eeuwen geleden gebruikten bekende klassieke dressuurruiters al de bitloze kaptoom om paarden mee af te richten of te corrigeren.

Vaak ziet men springruiters op internationale concoursen hun vaak heftige paarden rijden op de bitloze hackamore.

Soms krijgt een paardeneigenaar te horen dat hij zijn paard voorlopig geen bit in de mond kan doen ten gevolge behandeling van een paardentandarts, letsel of beschadigingen.

Maar er bestaan heel veel soorten bitloze optomingen, waaruit een ruiter een keuze kan maken om zijn paard bitloos te trainen of te rijden.

Bij de een zal het tijdelijk zijn, bij de ander gaat het om een bewuste keuze om bitloos te willen rijden of mennen met zijn paard.

Er bestaan paarden die zich blijven verzetten tegen een bit. Misschien moet een ruiter of menner zich er maar eens bij neerleggen dat een bit voor zo’n paard geen oplossing biedt en dat de mogelijkheid van bitloos rijden een optie is.

Ook voor het mennen bestaat sinds een paar jaar een veilige bitloze menneusriem.

Vooral nu ook de KNHS in zijn nota “Sleutelrol Welzijn Paarden” de mogelijkheid biedt om ook in de reguliere dressuur bitloos te kunnen starten.

DRESSUURPROEVEN KNHS PER 1 APRIL 2016
De belangrijkste wijzigingen in de M is het bitloos starten t/m de klasse M2

******

Oriënteer je op deze website om alle informatie die je zoekt over bitloos te vinden. Kom je er niet uit? Vraag het ons. We helpen je graag.

Welkom op de website BITLOOS.NL!
Bitloos.nl
Dat is nou echt terug naar de basis van het paardrijden!
Je moet het geprobeerd hebben alvorens je kunt oordelen.